FAQ items aan het laden...

Innige band Aannemersbedrijf E. de Boer & Zn. en d’Olde Veste ’54

Aannemersbedrijf E. de Boer & Zn. en d’Olde Veste hebben al vele jaren een innige band. Niet alleen doordat Henk in zijn jeugdjaren actief speelde bij de club maar ook zeker doordat het bedrijf al vele jaren als hoofdsponsor met de bedrijfsnaam op het shirt van het eerste elftal is vermeld. Beide directeuren, Henk en Gerard de Boer, maakten zich niet alleen in hun vrije tijd verdienstelijk voor de vereniging door als jeugdleider of trainer te fungeren maar tijdens de voorbereiding van de noodzakelijke uitbreiding voor het huidige onderkomen aan de Parallelweg heeft het bedrijf vrijwillig geholpen bij het ontwikkelen, budgetteren en realiseren van deze uitbreiding.

Lagere drempel
‘Door het sponsoren van vv d’Olde Veste’54 als lokale voetbalclub willen wij als bedrijf het sociale & sportieve belang in de gemeente Steenwijkerland ondersteunen,’ vertelt Henk de Boer. ‘Wij zien het zo: door sponsoring van deze mooie club maken we de drempel voor ’n ieder laag, welk niveau dan ook. Daarmee bevorderen wij het sociale belang en maken sportbeoefening in onze stad mede mogelijk voor iedereen.’
Het aannemersbedrijf E. de Boer & Zn. bestaat in de huidige vorm sinds 1947. Destijds gestart door Dhr. E. de Boer en G. de Boer (Zn) is het voortgekomen uit een nog ouder aannemersbedrijf van de familie de Boer. Sinds 1990 zette Henk en Gerard de Boer de traditie van het familiebedrijf voort en vormen ze de twee koppige directie.
Het aannemersbedrijf, dat inmiddels vele projecten in Steenwijk en wijde omgeving onder handen heeft gehad, is door de vele jaren ervaring een oud en dus vertrouwd adres met een gedreven, dynamische leiding. ‘De laatste jaren zijn we op een innovatieve en gecontroleerde wijze uitgebreid. Door deze uitbreidingen bedienen we een steeds breder gedeelte van de markt, het werk loopt uiteen van nieuw en verbouw woningen, renovatiewerk, utiliteitsbouw, architectuur, bedrijfsgebouwen beschikken maar ook de vakbekwaamheid in huis te hebben. Zo is het bedrijf vertegenwoordiger van Astron Building Systems voor Noord-Nederland. Hierdoor zijn wij in staat fraaie en veelzijdige oplossingen voor bedrijfshuisvesting te realiseren op korte termijn.’

Nog beter doen
‘Wij ontwerpen en bouwen, en kunnen desgewenst zo al het bouw- en regelwerk voor de bedrijfshuisvesting uit handen nemen. ‘Van tekentafel tot oplevering en natuurlijk het klantenwerk (onderhoud en service)’, vertelt Henk de Boer. Zittend in het prachtige bedrijfspand aan de Productieweg is hij in zijn element: ‘Ons streven is: Alles wat wij nu al goed doen nog beter te gaan doen!’ Doordat het bedrijf zich aansloot belangrijke organisaties als Stichting Bouwgarant en Stichting Woningborg laat het zien niet alleen over de juiste en vereiste papieren te beschikken maar ook de vakbekwaamheid in huis te hebben.

Meer zekerheid
BouwGarant is het grootste keurmerk in de bouw. ‘Als BouwGarant-aannemer houden wij ons aan de klantgerichte gedragsregels en voldoen wij aan strenge eisen op het gebied van kwaliteit en betrouwbaarheid. Bovendien kan de consument kiezen voor nog meer zekerheid’, geeft Henk de Boer aan. Niet alleen een veiligheidskeurmerk voor de aannemer maar ook zeker voor de klant. Niet alleen bij nieuwbouw maar ook zeker bij renovatie of verbouw’, aldus Henk.

24 uursservice
Dit “exclusieve BouwGarant product” biedt ondermeer een garantie op de constructie en op herstel van opleveringsgebreken. Voor de VerBOUWgarantie wordt een kleine premie in rekening gebracht die afhankelijk is van de aanneemsom. De Vereniging Eigen Huis beveelt deze verzekering aan bij haar leden.Onderhoud en service werkzaamheden van Aannemersbedrijf E. de Boer & Zn. behoren onder andere toe aan de auspiciën van ACHMEA Schadeherstel in natura, hiervoor bieden wij een 24 uursservice voor calamiteiten als water-, brand- en stormschade.’

VCA
Sinds 2010 heeft het aannemersbedrijf heeft het certificaat VCA 2 sterren in huis. VCA is een afkorting van Veiligheids Checklijst Aannemers. Daarmee voldoet het bedrijf aan de eisen die betrekking hebben op veiligheidsvoorlichting en -opleiding, risico-inventarisatie, keuring van gereedschappen en materialen en het ter beschikking stellen van persoonlijke beschermingsmiddelen.
VCA 1 ster is bedoeld voor bedrijven die als onderaannemer werken. VCA 2 sterren is bedoeld voor hoofdaannemers. ‘Alle medewerkers van ons bedrijf zijn door vakopleiding, bedrijfsinstructies en regelmatige voorlichting in staat hun taken op een veilige, gezonde en (milieu)verantwoorde wijze te verrichten’, licht directeur Henk de Boer toe. Bij VCA 1 ster moet een bedrijf aan 23 eisen op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu voldoen, bij 2 sterren aan 35 eisen.

Continuïteit
‘Dat betekent dat de opdrachtgever erop kan vertrouwen dat de werkzaamheden veilig en volgens afspraak worden uitgevoerd.’ VCA-certificatie verhoogt het veiligheidsbewustzijn, zowel van de eigen werknemers als van de onderaannemers. ‘Het personeel werkt efficiënter en maakt minder fouten. Er zijn minder ongevallen, dus ook minder schade en meer continuïteit in het werk’, noemt Henk de Boer de voordelen van deze certificatie.

www.edeboerzn.nl